Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

image

1. Sila letak banner ini
- DONE

2 . Tajuk : BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL dan linkkan ke entri ini ..
- DONE

3. Sila jawab soalan ini ...

(1) Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
- ehem , pernah pernah , saya jatuh cinta dekat kekasih hati kerana keperibadiannya , sebab dia seorang yang sangat gentle , kelakar dan buat jantung jadi laju laju bila besama dia .

(2) Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
- sejujurnya iya , sebab ehem , biasa lah , sifat manusia inginkan sesuatu yang menarik untuk di lihat , dan saya hanya manusia biasa yang suka lihat sesuatu yang cantik menarik tertarik cik abang memang dabomm . selain dari itu , adelah untuk masa depan juga sebenarnya , sebab apabila saya memilih dia , maknanya saya nak hidup sampai bila bila dengan dia , so mesti nak ada anak kan , so saya nak anak yang comel comel , insyaallah . *mana tahu kua kot kot macam baby mason*

(3) Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
- kalau nak kata bahagian fizikal dia yang menarik , pada awal pengenalan , suka tangan dia , sebab jari dia runcing *macam perempuan* , tapi bila dah lama lama ni , boleh kaji lebih sikit bahagian yang menarik sebab selalu habis kan masa bersamakan , so saya suka bahagian bahu ke perut , sebab bila saya susah hati , thats the best place to lie down .*aww aww ala ala winter sonata gitu , plus kalau susah hati dia goyang perut pun dah ok * haha .

(4) Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
- setuju jugak lah , sebab hakikatnya ada depan mata , banyak pasangan yang dah berkahwin kompem berisi kalau nak banding time diorang bujang dedulu . *hati senanglah kata kan* ...tapikan , rasa nya kalau bahagia , sama sama kena saling mengingati lah untuk jaga badan , bukan apa , kang kalau dah overload sangat kan susah kalau sakit sakit . haaaa . kang sakit jantung lah , diabetis lah , darah tinggi lah , haaa , semua semua lah , kan tak best gitu . kalau sihat baru lah lebih bahagia . kan kan ?

(5) Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ...
- nak kata setuju pun tak , nak kata tak setuju pun tak . sebab ada yang macam tu dan ada juga yang tidak macam tu . ada jugak yang tak kacak perangai lagi mengalahkan yg kacak , dan perempuan yang tak cantik demand dia bukan main lagi mengalahkan fazura *kes tak sedar diri* . tapi itu hak masing masing . kalau dah nama pun dia kacak , dan tahu yang perangai dia macam tu , still ada jugak perempuan yang nak dekat dia , kalau si perempuan tu cantik , mesti jadi perempuan simpanan or nak lelaki yang kaya ,tapi dah orang kaya jugak yang nak diorang nak wat macam mana kan ? tak baik tolak rezeki . hahaha .

(6) Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..
- lelaki idaman deana ? macam never ending list je . hahaha . banyak ni !
  • harus lah memahami *tanya siapa2 pun mesti jawapan ni ada*
  • bertanggungjawab
  • tak boleh malas
  • pandai
  • tinggi
  • berkulit cerah
  • penyayang
  • romantik
  • suka bayi
  • penyabar
  • suka mendengar *sebab deana suka bercakap/membebel*
  • pandai hal agama lebih dari deana *bimbing*
(7) Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
- sangat berpuas hati , semua ciri ciri fizikal yang deana ingin kan ada pada dia . *blushing*

(8) Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
- puas hati juga , cuma kalau boleh nak lebih tinggi lagi , sebab kekasih hati tinggi lebih sangat . huuuu . tapi deana dah bersyukur dah dengan apa yang ada sekarang . alhamdulillah .

(9) Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
- harus lah , kate pun nak sehidup semati kan , so kena lah jugak dengar apa yang dia minta , lagi pun tak salah , mana tahu dia tambah sayang kan . macam mana kita nak dia sedap pada pandangan kita , kita kena lah juga sedap pada pandangan dia . kang kalau dia tengok orang lain , haaa , kan dah geget kuku . so sama sama lah jadi yang terbaik untuk pasangan demi mengukuhkan lagi hubungan .

(10) Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
- memang banyak produk kuruskan badan . tapi macam tak mujarab je , sebab tak penah try . ahahaha . cukup lah ape yang ade depan mata . contoh macam mama deana , dia ade makan pil kurus *nama syarikat sensord* , tapi tak kurus pun deana tengok . contoh lagi macam aunty deana dia ada beli ubat sapu , kononnya boleh elakkan buncit perut , tapi deana tengok buncit je . hahahahaha . yang penting hati kot , kalau bebetul rasa nak kurus & senaman ikut waktu serta permakanan yang sihat lagi baik kot . (:

yayyy ! dah habis ! (:

9 comments:

  1. kalo hati dah suke, dah tak kire yang laen dah...

    ReplyDelete
  2. haha , yea , everything seems to be perfect kalau dah suka kan . tapi still kena rasional jugak lah . (:

    ReplyDelete
  3. wah..romantik yer...hehe.. =)

    terjah dari segmen BA...

    ReplyDelete
  4. laen org laen taste diye kan. salam kenal

    http://diarialeesya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hye dtg singgah dri blog abg ben....mcm2 jwpn yg org beri...menarik sgt....anyway kalu sudi jenguk lah blog sy....sy follow nie...

    http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. banyak ceciter ade..:)
    check sini plak

    http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/pantun-blogger-merapu.html

    ReplyDelete
  7. singgah petang... jumpa blog ni dari blog abg ben

    ReplyDelete
  8. salam....jengok2 dr incik ben punye segmen....suke tol mlepak n bc komen bloger2 nih...
    snang2 jom jengok cni gak..hehhe

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

    ReplyDelete
  9. mizzkechique - heee , malu malu . *blushing*

    Mamaleesya - yepp dear , lain orang lain taste dia . heee

    nikaviolet - hee , kite pun dah jenguk blog awak dah , follow follow lagi . (:

    rafi nilhan - hehe , kita bako je . hehe . i read ur blog ady . thanks (:

    dwaty - terima kasih sudi singgah *terharu*

    nadiemsharmz - salam , heee , kite pun suke , i read ur blog ady (: niceee

    newy , thanks guys ! terharu sampai semput dah . XD

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails